Guvernatorii marilor banci centrale au anuntat duminica ca au ajuns la un acord privind masurile de supraveghere care se vor aplica sectorului bancar. Printre elementele stabilite in document se numara si o prevedere care stabieste ca remuneratia si bonusurile bancherilor trebuie sa fie proportionale cu performantele acestora pe termen lung.

Potrivit unui comunicat oficial al Bancii Reglementelor Internationale, acordul vizeaza imbunatatirea unor principii din setul de masuri cunoscut sub numele de Bale II incheiat in 2004. intelegerea mai prevede obligatia ca fiecare banca sa dispuna de depozite tampon care sa poata fi utilizate in caul unor crize de lichiditate. Repreezentatii Bancii Reglementelor Internationale sustin ca noile prevederi se vor aplica abia de la sfarsitul anului 2010, pentru a nu compromite relansarea sectorului bancar.

Cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Nicolas Sarkozy au decis sa sustina o declaratie comuna privind stabilitatea sistemului financiar mondial la summitul G20, care va avea loc la Pittsburgh in Statele Unite in zilele de 24 si 25 septembrie, relateaza AFP.