Peste 20 de strazi, majoritatea din sectorul 5 al Capitalei, au fost inundate joi seara, in urma unei ploi torentiale, pompierii intervenind cu motopompe si autospeciale pentru evacuarea apei, transmite Mediafax.

Potrivit sefului Biroului de informare publica al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti, Catalin Eftene, pompierii intervin cu 13 motopompe si noua autospeciale pentru evacuarea apei de pe strazile inundate, transmite Mediafax.

Doua masini, avariate de un copac doborat de furtuna

Doua masini parcate pe o strada din Sectorul 2 al Capitalei au fost avariate de un copac care a cazut, joi seara, din cauza furtunii.

Potrivit sefului Biroului de informare de publica al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bucuresti, Catalin Eftene, pompierii au fost solicitati deocamdata sa intervina pe strada Judetului, din sectorul 2, unde un copac a cazut peste doua masini.

Totodata, mai multe solicitari au venit pentru interventii la diferite strazi din Capitala care au fost inundate.

Tavan prabusit la Plaza Mall, din cauza ploii

O portiune din tavanul etajului 1 al Mall Plaza s-a prabusit din cauza ploii de joi seara din Bucuresti, a anuntat inspectorul sef al ISU Bucuresti, Dumitru Tudorica, care a a precizat ca nu s-au inregistrat victime.

"Este posibil ca din cauza ploii, anumite tevi sa se fi spart, cazand bucata de tavan", a spus Tudorica, potrivit Realitatea Tv.

Tramvaie si troleibuze blocate in mai multe zone, din cauza inundatiilor

Reprezentantul Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB) Constantin Tobescu a precizat, pentru Mediafax, ca sunt blocate, din cauza inundatiilor, tramvaiele liniilor 8, 25 si 47, care circula pe Bulevarul Timisoara (sectorul 6), cele de pe liniile 23, 7 si 27, care merg pe strada 110 Iunie (sectorul 4), tramvaiele 19 si 40 - pe Bulevardul 1 Decembrie intersectie cu strada Postavarului (sectorul 3), troleibuzele liniei 76 - pe Bulevardul Tineretului (sector 4), precum si cele care care merg pe Bulevardul Preciziei (sector 6).

Pe mai multe strazi din Capitala soferii circula cu dificultate din cauza inundatiilor. Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a declarat ca intre orele 18.00 si 20.00 au fost inregistrate zece accidente de circulatie, din care cinci cu pietoni, unul in care a fost implicat un biciclist si restul tamponari usoare.

Apa Nova: Colectorul principal nu mai face fata

Purtatorul de cuvant al companiei Apa Nova, Epsica Chiru, a declarat ca pentru indepartarea apei de pe strazi intervin 20 de echipaje, din care 12 cu autocuratitoare de mare capacitate si opt cu Dacii cu pompe. Potrivit lui Chiru, colectorul casetat principal de sub Dambovita a intrat sub presiune si nu mai face fata, aceasta fiind in prezent cea mai mare problema. El a adaugat ca acest colector este construit sa faca fata unei anumite cantitati de apa, insa "Bucurestiul s-a urbanizat foarte mult", s-au marit suprafetele construite, astfel ca nu mai face fata.

Meteorologii au instituit, marti, codul galben de ploi si vijelii pentru mai mult de trei sferturi din tara. Joi, Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a dat publicitatii o avertizare nowcasting in care se preciza ca timp de cateva ore in Capitala va fi furtuna.