Un cutremur cu o magnitudine de 6,9 grade pe scara Richter a avut loc luni in Mexic, transmite CNN. Potrivit institutului american de geofizica seismul s-a produs la 79 de kilometri de Santa Isabel din Baja California. Cutremurul a fost resimtit si in San Diego, in statul american California. Unele persoane au fost chiar evacuate dintr-un imobil cu birouri din centrul orasului, potrivit ziarelor locale.

Cutremurul a avut loc la ora locala 12:59 p.m. (17:59 GMT) si a avut epicentrul la o adancime situata intre 14 si 15 km, la 79 kilometri nord-est de localitatea Santa Isabel din provincia Baja California din Mexic si la 533 de kilometri sud-est de orasul mexican Tijuana, aflat aproape de granita cu Statele Unite. Oficiali mexicani au declarat ca seismul s-a produs sub Golful Californiei, la jumatatea distantei dintre Penisnsula California si continent.

Cutremurul a avut loc la cateva minute dupa ce ce alte doua seisme de 5,8, respectiv 5,0 grade pe scara Richter au lovit aceeasi regiune, informeaza FoxNews.

Oficiali mexicani au anunta ca nu sunt informatii cum ca ar exista raniti si nici ca s-ar fi inregistrat pagube materiale.

Institutul american de geofizica estimeaza ca nu exista riscul iminent al unui val seismic.

Nu sunt informatii privind numarul de raniti sau pagube.

Stirea se actualizeaza