Un tanar din comuna galateana Oancea a murit luni dimineata, dupa ce fusese impuscat de mai multe ori de un politisit, pentru ca a refuzat sa dea mai incet muzica de la masina in care se afla, relateaza Mediafax.

Barbatul, in varsta de 28 de ani, se afla, duminica, intr-o masina in centrul comunei Oancea, iar ajutorul sefului Postului de Politie din localitate i-a atras atentia ca asculta muzica prea tare.

Intre cei doi a izbucnit o altercatie, iar politistul l-a impuscat pe barbat cu arma din dotare in cap, in abdomen, in torace si in picioare.

"Din primele declaratii ale martorilor se pare ca victima, care nu are permis de conducere, stationa cu autoturismul intr-o zona din centrul comunei, avand volumul casetofonului dat la maxim. In urma interventiei agentului de politie cu privire la faptul ca tulbura linistea publica si a atentionarii de a nu conduce autoturismul fara permis, intre cei doi a izbucnit o altercatie, iar agentul, ajutor al sefului de post, a facut uz de armamanetul din dotare, provocandu-i barbatului mai multe plagi impuscate", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Galati, Cristina Tatulici.

Primarul Victor Chiriloaie a declarat, duminica seara, ca in momentul producerii incidentului politistul era imbracat in haine civile, insa Politia nu a putut preciza pana in prezent daca politistul se afla in timpul liber sau nu.

Cercetarile sunt continuate sub coordonarea unui procuror criminalist, pentru stabilirea imprejurarilor in care s-a produs incidentul.

Tanarul a fost transportat la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala, dar a murit la ora 7:15, in Sectia de Terapie Intensiva.

Politistul, retinut pentru omor calificat

Politistul a fost retinut, luni, pentru 24 de ore, sub acuzatia de omor calificat, dupa ce victima a murit la spital, a precizat Cristina Tatulici.

Potrivit sursei citate, incadrarea juridica a faptei s-a schimbat din tentativa de omor in omor calificat, dupa ce victima a decedat, luni dimineata, la Spitalul de Urgenta Floreasca din Capitala.