Conducerea Pentagonul a anuntat ca va mari cu cu 22.000 de militari efectivele armatei americane, Este a doua oara in doi ani cand secretarul american al apararii decide sa recurga la noi recruti pentru a face fata eforturilor militare din zonele de conflict. Astfel, fortele armate terestre ale SUA vor ajunge de la 547.000 de soldati cati numara in prezent la 569.000.

Secretarul de stat al apararii, Robert Gates a declarat ca suplimentarea trupelor este o masura provizorie dictata de tulburarile care se manifesta in Irak, Afganistan si Pakistan. Majoritatea noilor recruti vor ajunge, cel mai probabil in Afganistan unde Barack Obama vrea sa trimita pana la sfarsitul acestui an inca 17.000 de soldati.

La inceputul lui 2009 Armata Statelor Unite a anuntat ca va incepe sa inroleze imigranti aflati pe teritoriul american cu vize temporare, oferindu-le acestora sansa sa devina cetateni SUA dupa doar sase luni.

Surse din cadrul Pentagonului declarau la acel moment ca acest program se adreseaza in primul rand imigrantilor calificati care vorbesc mai multe limbi straine si sunt experti in profesia lor.. De asemenea, programul este deschis studentilor si refugiatilor care vorbesc una din cele 35 de limbi vizate, printre care araba, chineza, hindi, kurda, nepaleza sau rusa, informeaza Le Figaro.