Angajatii companiei aeriene britanice British Airways ameninta cu greve dupa ce negocierile cu patronatul, derulate luni, nu au ajuns la niciun acord. Sindicalistii din cadrul companiei au respins planul de restructurare al conducerii care prevede inghetarea salariilor si reducerea a 3.700 de posturi.

Miercuri, 8 iulie, va avea loc o noua reuniune intre companie si sindicate, in lipsa unei intelegeri intre cele doua parti British Airways riscand sa se confrunta cu greve pe perioada verii. In luna mai compania britanica a anuntat o pierdere anuala record de 401 milioane lire, cauzata in principal de costurile mari la combustibil.

British Airways a anuntat la sfarsitul lunii trecute ca 800 angajati au acceptat sa munceasca gratis timp de o luna, 4.000 de angajati au intrat in concediu fara plata, iar 1.400 de persoane s-au oferit voluntari pentru a lucra part-time.

De asemnea directorul executiv, Willie Walsh, a declarat deja ca va lucra gratis in iulie, renuntand la un salariu de 61.000 de lire. Sindicalistii sustin insa ca angajatii au fost obligati de catre companie sa semneze aceste acorduri de voluntariat, informatie negata de patronat, relateaza AFP.