Doi ciobani de la o stana din Muntii Fagaras, zona Varful Mazgavu, au fost atacati de un urs, in noaptea de luni spre marti. Unul dintre ciobani este grav ranit la un picior si a pierdut mult sange, informeaza televiziunile de stiri.

Potrivit salvamontistilor, care au reusit sa ajunga la stana abia la circa patru ore de la incident, unul dintre ciobani, in varsta de 40 de ani, a fost ranit grav, fiindu-i sfasiat un picior.

"Atacul ursilor a avut loc pe teritoriul judetului Valcea, langa Varful Mazgavu, iar dupa un drum greu, care a durat peste patru ore, am ajuns la stana. Unul dintre ciobani a fost sfasiat la un picior, a pierdut sange, dar este constient si vorbeste. El si colegul lui ne-au povestit ca la miezul noptii au auzit zgomot afara, iar unul dintre ei a iesit, a vazut ursul, care a incercat sa-l atace, iar in acel moment a incercat sa-l alunge cu o bata, dar animalul l-a atacat, sfasiindu-i piciorul. Ulterior, celalalt cioban, care a fost si el ranit, dar usor, a reusit sa alunge ursul", a declarat Mircea Lera, seful Serviciului Salvamont Valcea.