Un tanar din Bucuresti, care a intrat in contact cu femeia de 28 de ani care s-a intors saptamana trecuta de la New York, a fost internat in spital dupa ce probele de laborator au confirmat ca acesta este infectat cu virusul gripei porcine, informeaza un comunicat al Ministerului Sanatatii. Numarul cazurilor de imbolnavire confirmate pana in prezent se ridica, astfel, la sase.

Tanarul s-a prezentat marti seara la Institutul “Matei Bals” prezentand simptome gripale, precum febra mare si rinoree. Probele de laborator au confirmat ca acesta este infectat cu virusul A/H1N1. In prezent, barbatul este internat in spital si i se administreaza tratament cu antivirtale.

De asemenea, Centrul de Referinta pentru gripa nu a confirmat cazul de la Cluj, precizeaza sursa citata.

In ultimele 24 de ore, la nivel european, au fost confirmate 27 de cazuri noi de gripa A/H1N1, totalul ajungand la 605. Cele 27 de cazuri noi au fost inregistrate astfel: 11 in Marea Britanie, 4 in Elvetia si tot 4 in Italia, 3 in Germania si cate 1 caz in Suedia, Olanda, Irlanda, Belgia respectiv Luxemburg. Cazul din Luxemburg reprezinta "cazul zero".

Numarul total, in ultimele 24 de ore, la nivel mondial, fara cele inregistrate in Europa, este de 1552 cazuri noi cu un total general de 18.554 de cazuri.