Bilete gratis spre moarte. Asta a insemnat pentru 19 oameni zborul de luni dimineata, de la Rio de Janeiro la Paris. O cursa care a disparut de pe radare si despre care specialistii vorbesc ca despre o tragedie sigura. O parte dintre pasageri primisera voiajul la Rio ca premiu. Este vorba despre zece colaboratori ai unei firme franceze, care fusesera premiati de firma la care lucrau pentru rezultate deosebite, transmite AFP. Si-au adus cu ei alti noua prieteni si apropiati, gata sa se bucure de o vacanta primita de la sefii lor.

"Eu am aflat vestea, eram in gradina luni dimineata; a fost mai mult decat un soc, asa ceva nu se poate descrie", a declarat pentru agentia franceza Laurent Bouveresse, directorul general al CGED, compania care isi trimisese cu cateva zile in urma salariatii sa se recreeze. Noua angajati de la mai multe agentii regionale castigasera concursul organizat in fiecare an de societatea la care lucrau, si care ii premia pe cei mai buni. Au plecat joi pentru patru zile la Rio, insotiti fiecare de un apropiat si alaturi de un reprezentant al directiei regionale din Limoges.

O vacanta tragica, insa, pentru pasagerii cursei Rio de Janeiro - Paris. 228 de persoane se aflau la bordul aeronavei de tip Airbus A330 luni dimineata, cand aparatul de zbor a disparut de pe aparatele radar. La o zi de la tragedie, aviatia militara braziliana a descoperit bucati de metal si resturi de scaune provenind de la un avion la 650 de kilometri de coasta Braziliei, potrivit Reuters. Nu se stie inca daca resturile apartin aeronavei Air France 447, iar cautarile continua.