Un cetatean spaniol si o tanara din Timisoara, intorsi recent din Spania, au fost internati, marti, la Spitalul "Victor Babes" din Timisoara deoarece erau raciti, urmand ca celor doi sa li se faca analize pentru a se vedea daca sunt infectati cu virusul gripei A(H1N1), a declarat directorul spitalului, Dorin Vancea, citat de Mediafax.

"Tinerii au venit din Spania duminica noapte, iar astazi ( marti - n.r.) au solicitat internarea pentru ca nu se simt bine si pentru ca spun ei ca sunt raciti. Noi le facem analize si ne vom consulta cu colegii de la Bucuresti sa vedem daca vom trimite analize acolo pentru confirmarea sau infirmarea unui posibil virus de gripa porcina. In acest moment, nu stim daca au sau nu cei doi tineri gripa porcina", a declarat Dorin Vancea.

Potrivit directorului adjunct al DSP Timis, Viorica Dumitru, o persoana care face parte din familia unuia dintre cei doi tineri a sunat la serviciul 112 si a solicitat o ambulanta pentru ca cei doi nu se simteau bine. Cei doi tineri au venit din Spania in vacanta la Timisoara.