Un incendiu puternic a izbucnit, sambata seara, la un depozit de vopseluri si materiale plastice, in Calea Sagului, din Timisoara, zona fiind evacuata deoarece in interior a existat pericolul producerii unei explozii, anunta Mediafax.

Incendiul a fost lichidat in proportie de 80 la suta, iar in apropiere de miezul noptii mai exista doar un singur focar, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Banat, Silvia Vlaia.

"Doar un focar de foc mai puternic exista in acest moment si toate fortele sunt mobilizate in acea zona pentru lichidarea in totalitate. In proportie de 80 la suta focul a fost lichidat. Nu mai exista niciun risc, niciun pericol de explozie. Vecinatatea este protejata si credem ca in curand vom reusi sa inchidem acest incendiu", a spus Silvia Vlaia.

Traficul rutier este in continuare blocat in zona, doua baraje fiind pozitionate la capetele strazii pe care se afla depozitul cuprins de incendiu.

Specialistii de la ISU Banat vor analiza atent cauzele acestui incendiu de la depozitul de vopseluri, mai ales pentru ca acest punct de lucru nu avea paznic in conditiile in care in incinta sunt adapostite materiale usor inflamabile.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Banat, Silvia Vlaia, a mai declarat ca depozitul incendiat este unul dintre cele mai mari din Timisoara, avand peste 700 de metri patrati.

Seful ISU Banat, Mihai Benga, a declarat ca incendiul a fost anuntat de o firma de paza care a ajuns la depozit dupa ce s-a declansat alarma.

"Depozitul nu a avut paznic, astfel ca abia dupa ce flacarile au luat proportii s-a declansat alarma, iar firma de paza care a ajuns la fata locului a anuntat incendiul. Noi am ajuns imediat la depozit, dar flacarile au cuprins deja mare parte din hala care depoziteaza vopseluri, materiale plastice si cauciucuri, care sunt inflamabile", a spus Mihai Benga.

Ultimul incendiu similar ca si complexitate a avut loc la Timisoara la sfarsitul anului 2007, cand la sediul Romtelecom a izbucnit un incendiu de la cablurile electrice, iar focul se propaga foarte usor in acel caz.