Un barbat inarmat cu doua grenade a patruns joi in cladirea presedintiei sarbe, a anuntat joi postul de radio independent B92, citat de AFP.

Barbatul ameninta ca va detona grenada pana la ora 16,00 (14,00 GMT) daca solicitarile sale, de ordin personal, nu vor fi indeplinite.

"Barbatul se numeste Dragan Maric. (...) Se pare ca este nemultumit de o decizie a unui tribunal comercial", a precizat o sursa din Politia sarba.

"O echipa de negociatori din partea politiei a ajuns la sediul Presedintiei pentru a incerca sa-l convinga pe barbat sa se predea. El a patruns in cladire prin intrarea pentru vizitatori", a precizat o sursa, sub protectia anonimatului.

El a lasat o grenada la intrare si a pastrat-o pe a doua, careia i-a tras cuiul, a precizat sursa citata.

UPDATE Dupa cinci ore de negocieri, barbatul a fost arestat

Peste cinci ore de negocieri au fost necesare pentru a-l convinge pe barbat sa renunte la amenintarea detonarii grenadei.

"Cele doua grenade se afla in posesia politiei, deci este dezarmat", a anuntat purtatorul de cuvant al presedintiei, Jasmina Stojanov.

Barbatul a fost arestat.

Dragan Maric s-a aflat in greva foamei, in 2004, timp de 80 de zile, pentru a contesta o decizie a Tribunalului in favoarea companiei aeriene nationale care, sustine barbatul, ii datora mai multe zeci de milioane de dolari.