*Ministerul Administratiei si Internelor a dispus un control pentru ridicarea tuturor armelor detinute ilegal, a anuntat, miercuri, ministrul Dan Nica, potrivit Mediafax. El a precizat ca decizia vine dupa ce, in ultima perioada, s-au inregistrat sute de astfel de cazuri.

Dan Nica s-a intalnit, miercuri, cu omologul sau bulgar, cei doi oficiali discutand despre problema armelor neletale achizitionate in Bulgaria si aduse ilegal in Romania. Dan Nica spune ca multi romani care nu au permis de arma isi cumpara pistoale neletale pe care le introduc fraudulos in Romania.

"Ne intereseaza ca in aceasta zona sa existe cooperare si un schimb rapid de informatii, pentru ca infractorii trec cu mare rapiditate dintr-o tara in alta. Avem un plan de actiune comun si am stabilit infiintarea unui centru in care structurile politienesti sa poata sa coopereze si sa transmita informatiile de care au nevoie Politia din Romania si cea din Bulgaria", a declarat Dan Nica.

Politistii romani au identificat, cu ajutorul autoritatilor bulgare, peste 550 de romani care si-au cumparat arme neletale de la magazinele de arme din localitatile bulgare Vidin si Ruse, si au confiscat 32 de arme care au fost introduse ilegal in Romania, a declarat, pe 5 mai, comisarul sef Stelian Isac, directorul Directiei Arme, Explozivi si Substante Toxice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.