Scandal la Politia Capitalei. Ziarul Gardianul a intrat in posesia unui film care arata cum Eugen Preda, presupusul lider interlop, implicat in scandalul din luna februarie de la mall-ul Plaza Romania, este lovit puternic, cu picioarele, de un barbat in civil, in timp ce este imobilizat, in genunchi si cu mainile legate la spate cu catusele, de doi "mascati" din cadrul Serviciului de Politie pentru Interventie Rapida.

Potrivit ziarului Gardianul, civilul care il bate pe Eugen Preda ar putea fi un agent BGS, membrii asa-numitului clan Preda fiind implicati intr-o altercatie cu agentii firmei de paza la mall-ul Plaza Romania, in luna februarie.

  • Politia face ancheta

Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Cristian Ciocan, a declarat, pentru Mediafax, ca a fost demarata o ancheta interna in acest caz, pentru a se stabili daca oamenii in uniforma care apar in imagini sunt intr-adevar angajati ai Politiei.

Cristian Ciocan a afirmat ca acestia vor fi identificati si audiati in cursul zilei de luni, iar masurile luate in acest caz vor fi puse la dispozitia opiniei publice.

El a adaugat ca seful Politiei Capitalei, Mihai Calinescu, a aflat despre existenta acestui film, iar luni, Politia Capitalei va sesiza procurorul care se ocupa de cazul Plaza Romania in legatura cu aparitia acestor imagini.

  • Tutilescu, schimbat din cauza scandalului de la Plaza?

Presa a speculat, in ultimele saptamani, ca schimbarile la varful Politiei Capitalei ar avea legatura cu scandalul de la Plaza Romania, insa speculatiile au fost dezmintite atat de Ministerul de Interne, cat si de fostul sef al Politiei Capitalei, chestorul Marian Tutilescu.

Marian Tutilescu, fostul sef al Politiei Capitalei, a fost schimbat din functie la inceputul lunii aprilie, el urmand sa preia conducerea Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule.

In locul lui Marian Tutilescu, la conducerea Politiei Capitalei, a fost desemnat Mihai Calinescu.