Autoritatile ruse au deschis luni o ancheta dupa ce un om de afaceri francez, care lucra in industria vinicola, sotia sa si fiica acestora au fost gasiti morti, in urma unui incendiu izbucnit in apartamentul lor din Moscova, relateaza AFP. Potrivit anchetatorilor, se pare ca incendiul a fost provocat intentionat.

"Membrii familiei unui afacerist francez au fost ucisi in aceasta dimineata (n.r. luni dimineata) in urma unui incendiu izbucnit la ora 06.00 AM (05.00 AM, ora Romaniei), a anuntat Viktoria Tsyplenkova, purtatoare de cuvant a comisiei de ancheta pe langa Parchetul din Moscova.

Agentiile de stiri din Rusia au identificat victimele ca fiind Thierry Spinelli, un comerciant din industria vinului, sotia sa Olga si fiica lor de 2 ani, Lisa.

"O ancheta pentru crima a fost demarata, iar expertii se afla la fata locului", a adaugat Tsyplenkova, precizand ca investigatorii cred ca locuinta a fost incendiata intentionat, iar, potrivit datelor preliminare, sotia afaceristului a fost strangulata.

Anatoly Bagmet, un oficial din cadrul comisiei de ancheta, a declarat pentru agentiile de stiri ca teoria unei incendieri intentionate este sustinuta de faptul ca usa apartamentului pare sa fi fost deschisa cand incendiul a fost declansat.

Spinelli a lucrat ca reprezentant al firmei de promovare a vinurilor franceze Bordeaux in Rusia si a fost, de asemenea, director comercial al unei companii de producere a vinului, in una din putinele regiuni viticole din Rusia.