“Toti romanii din Aquila cu care am vorbit sunt bine, pana in acest moment nu avem nici o stire ca ar exista romani printre victime”, a declarat pentru HotNews.ro Raluca Stoica, sotia preotului Iulian Stoica, parohul bisericii “Sfintii Ierarhi Atanasie și Chiril al Alexandriei” din Aquila.

“Parintele se afla acum (ora 8:30 locala), in mijlocul unui grup de enoriasi, in strada, si incearca sa ia legatura cu autoritatile din Aquila, pentru a afla daca sunt si romani printre victimele cutremurului”.

Maria Artene, secretar 1 la Ambasada Romaniei, a declarat pentru HotNews.ro ca "Din primele informatii nu sunt victime romanesti in urma cutremurului. Ambasada face in continuare verificari informandu-se in randul membrilor comunitatii, biseicii si de la autoritatile locale".

Chiar in timpul conversatiei telefonice cu Raluca Stoica, a avut loc o alta replica seismica: “S-au inregistrat mai mult de 100 de mici cutremure, de la ora 3:30 pana acum”, ne declara ea.

“Cand am simtit cutremurul, am iesit din casa impreuna cu copilasul de 5 luni, in pijama. De atunci stam in masina, in strada. Situatia aici, la Aquila, este dramatica, centrul istoric e facut praf, au cazut cupolele si clopotele bisericilor. In oras sunt patru porti istorice, au cazut toate. In case a fost intrerupt gazul, lumea e disperata, alearga pe strazi, urla.”

Update: Silvio Berlusconi a semnat un decret prin care declara starea de urgenta nationala in urma cutremurului.