Examenul de admitere la doctorat, la sectia Marketing, organizat in toamna lui 2008 de Academia de Studii Economice, a fost anulat de instanta dupa ce o fosta studenta a reclamat incalcarea regulamentului. Decizia a fost luata de Tribunalul Bucuresti, anunta agentia Mediafax, care citeaza Realitatea Tv.

Mara Popescu, fosta studenta la ASE, a reclamat in instanta faptul ca organizatorii examenului de admitere nu au afisat numarul de locuri disponibile pentru fiecare conducator de doctorat în parte, temele de cercetare stiintifica propuse de catre acestia si nici lista cu ordinea intrarii la proba de specialitate.

Mara Popescu a sustinut toamna trecuta examenul de admitere la doctorat la ASE, insa l-a picat. Ea sustine ca subiectele de la examen nu au fost trase la sorti, asa cum prevede metodologia organizarii acestui examen, document postat pe site-ul facultatii, ci profesorii evaluatori au adresat candidatilor întrebari referitoare la tema aleasa pentru lucrarea de doctorat.

Fosta studenta a Academiei de Studii Economice a mai reclamat faptul ca profesorii din comisia de examen nu au dat note individuale candidatilor, iar proba de concurs nu dispunea de dreptul de a face contestatie.

  • Reprezentantii ASE sustin ca modalitatea de examinare a fost schimbata

Reprezentantii ASE sustin ca au schimbat modalitatea de sustinere a examenului, "considerând edificatoare desfasurarea examenului sub forma de colocviu", si spun ca prin aceasta schimbare, procedura de examinare "s-a simplificat, devenind mai echitabila". Ei au recunoscut faptul ca studentii nu au avut posibilitatea depunerii de contestatii dupa examen.