Gigi Becali a fost unul dintre personajele-cheie din cele doua anchete la varf care au tinut capul de afis al ultimei saptamani. In decurs de doar cateva zile, Gigi Becali a trecut de la postura de acuzator la cea de acuzat. Coincidenta sau nu, descinderea trupelor S.P.I.R. la locuinta din Pipera a omului de afaceri si aducerea acestuia la Politie pentru audieri vine la doar 8 zile de la izbucnirea scandalului DGIPI. Mai exact, ancheta care a dus la arestarea pentru 24 de ore a omului de afaceri Puiu Popoviciu are la "origine" o plangere depusa de Gigi Becali in urma cu 9 ani.

  • Gigi Becali: Toate anchetele impotriva mea au fost dirijate de Popoviciu

Fostul sef al DGIPI, Cornel Serban, si omul de afaceri Puiu Popoviciu, au fost retinuti pentru 24 de ore, martea trecuta, de procurorii DNA, intr-o ancheta care a pornit de la o plangere depusa in urma cu 9 ani de Gigi Becali. Miercuri seara, judecatorii Curtii de Apel Bucuresti au decis sa nu prelungeasca mandatele celor doi.

Plangerea facea referire la terenurile Universitatii de Agronomie pe care fostul rector, Ioan Alecu, le-ar fi introdus in contractul de asociere cu omul de afaceri Puiu Popoviciu. Prin acest contract de asociere cu Universitatea de Agronomie, unde tatal sau a fost profesor, Puiu Popoviciu a intrat in posesia unui teren de 220 de hectare in zona Baneasa, care i-a fost concesionat pentru o perioada de 49 de ani si unde a dezvoltat, ulterior, cel mai mare proiect imobiliar din Romania.

Gigi Becali a depus o plangere dupa ce, sustine el, a facut o oferta mai buna decat Popoviciu pentru respectivele terenuri, insa a fost preferata oferta acestuia din urma: "Cand am cerut explicatii, le-am trimis o hartie oficiala si nu am primit niciun raspuns. Atunci am hotarat sa fac reclamatie. Dar nici nu ma mai asteptam sa se intample ceva. Si uitasem de reclamatie", declara, in urma cu o saptamana, Gigi Becali pentru ziarul Gandul.

"Tot ce mi s-a intamplat in ultimii ani, anchetele impotriva mea, problemele de la Steaua, cu Fiscul, au fost dirijate din umbra de acest om, Popoviciu. Eu nu ma bucur de ce i s-a intamplat, nu vreau sa il lovesc. Dar mi-a vrut raul si acum a ajuns la puscarie. Dumnezeu il ajuta pe Becali", mai spunea Gigi Becali, in acelasi interviu.

  • Avocatii lui Becali: E o incercare de a-i prejudicia imaginea omului de afaceri

In anul 2007, procurorii DNA au inceput sa cerceteze modul in care omul de afaceri Puiu Popoviciu a intrat in posesia terenului de 220 de hectare din zona Baneasa. Fostul sef al DGIPI, Cornel Serban, ar fi incercat sa intervina pe langa unul dintre procurorii DNA pentru a bloca dosarul in care este cercetat Puiu Popovici.

La 8 zile de la izbucnirea asa-numitului "scandal DGIPI", Gigi Becali s-a trezit cu trupele S.P.I.R. la usa. Finantatorul clubului de fotbal Steaua, impreuna cu alte 6 persoane, au primit mandate de aducere la Politie intr-un dosar privind furtul autoturismului lui Gigi Becali. MercedesulS 500 4matic al omului de afaceri a fost furat in urma cu doua luni, din fata localului nepotului sau, dupa ce Gigi Becali il lasase cu cheia in contact.

Mai multe persoane au depus plangere in acest caz, sustinand ca, in noaptea de 26 spre 27 ianuarie, au fost agresate si apoi sechestrate, pentru cateva ore, intr-o locuinta din Pipera, dupa un incident la intersectia Dr. Felix cu Nicolae Titulescu. Acestea sustin ca ar fi fost batute de apropiatii omului de afaceri, trimisi de Becali sa ii recupereze masina.