Trupele de interventie de la S.P.I.R. au descins, joi dimineata, in casa omului de afaceri Gigi Becali. Potrivit Politiei Capitalei, este vorba despre un dosar in care sapte persoane, intre care si finantatorul Stelei, au primit mandate de aducere pentru audieri la Politie.Atat Gigi Becali, cat si celelalte 6 persoane, se afla la sediul Politiei Capitalei pentru audieri.

Contactat de HotNews.ro, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Cristian Ciocan, a refuzat sa raspunda la intrebarea daca Gigi Becali se afla printre cele 7 persoane impotriva carora a inceput urmarirea penala in acest caz. Cristian Ciocan a motivat ca primeste zeci de telefoane de la presa si i-a inchis telefonul redactorului HotNews.ro.

Contactat pentru a doua oara de HotNews.ro, Cristian Ciocan a afirmat ca printre cele 7 persoane care au primit mandate de aducere la Politia Capitalei pentru audieri se afla si omul de afaceri Gigi Becali, dupa care i-a inchis din nou telefonul redactorului HotNews.

Perchezitiile politistilor au loc joi dimineata, la mai multe case din Bucuresti si Ilfov, intre care si locuintele lui Becali. Este perchezitionat si sediul Partidului Noua Generatie din Pipera.

Actiunea are legatura cu presupusul furt al masinii lui Gigi Becali. Este vorba de un incident in care s-a declansat urmarirea penala pentru lipsire de libertate si uz de arma dupa ce sapte persoane au depus plangere ca, in noaptea de 26 spre 27 ianuarie, au fost agresate si apoi sechestrate, pentru cateva ore, intr-o locuinta din Pipera, dupa un incident la intersectia Dr. Felix cu Nicolae Titulescu. Acestea acuza ca au fost batute de apropiatii omului de afaceri, trimisi de Becali sa-i recupereze masina.

Masina furata de hoti era un MercedesS 500 4matic, pe care Becali il lasase cu cheia in contact in fata localului nepotului sau.

  • Circulatie paralizata in zona Pipera

Descinderea trupelor S.P.I.R. la locuinta omului de afaceri Gigi Becali din zona Pipera a paralizat pentru mai multe ore circulatia in zona, in cursul diminetii.

  • Ce s-a intamplat concret in ianuarie cand Becali spune ca i s-a furat masina

Potrivit unui comunicat al Politiei Capitalei, in noaptea de 25 spre 26 ianuarie, in jurul orei 0:35, dispeceratul 112 a fost sesizat ca, la intersectia strazilor Doctor Felix si Nicolae Titulescu, mai multi indivizi au blocat un autoturism, iar cei trei pasageri au fost bagati cu forta in portbagajul unui autoturism de teren si transportati catre o casa din Pipera unde au fost sechestrati cateva ore.

Tot in acest incident s-au folosit si arme de foc.

Gigi Becali a sesizat DNA despre afacerea Popoviciu. In plus, el este implicat in dosarul Valiza cu banide la Cluj. Patronul Stelei este judecat pentru dare de mita si fals in inscrisuri sub semnatura privata.