Compania aeriana Carpatair informeaza ca miercuri, Aeroportul International Traian Vuia din Timisoara a fost, timp de aproape o ora, in alerta maxima, dupa ce turnul de control a fost informat ca la bordul unei aeronave SAAB-2000 s-ar afla o bomba, arata un comunicat remis HotNews.ro.

Avionul apartinand companiei Carpatair, cu 22 de pasageri si 4 membri ai echipajului la bord, a aterizat de urgenta, fara incidente, pe aeroportul timisorean. Aeronava efectua cursa regulata Torino-Timisoara. Aflandu-se in apropiere de punctul de destinatie in momentul informarii, a aterizat in siguranta.

Pasagerii au fost debarcati si transportati spre aerogara, iar aeronava a fost tractata spre o zona in afara ariei operationale, pentru a fi supusa controalelor de securitate prevazute de procedurile standard in astfel de situatii'', se arata in comunicat.

Potrivit unor surse aeroportuare timisorene, in zona au fost luate masuri de siguranta maxima, iar mai multe curse au fost deviate spre Arad. Operarea normala pe aeroport a fost reluata in jurul orei 14:45.