Consulul Romaniei la Milano, Tiberiu Dinu, a fost audiat, marti, de procurorii DNA, in calitate de martor in procesul privind scandalul de DGIPI. Acesta a sustinut in permanenta ca nu are nicio legatura cu acest dosar, informeaza televiziunile de stiri.

Mai mult, Dinu a declarat, la iesirea de la DNA, ca nu a fost instiintat de decizia premierului Emil Boc de a-l rechema de la post si ca se va intoarce la Milano.

Premierul Emil Boc a anuntat, marti, ca a cerut ministrului de Externe, Cristian Diaconescu, rechemarea in tara a consulului Romaniei la Milano, Tiberiu Dinu, pentru depasirea atributiilor de serviciu. Tiberiu Dinu a fost convocat luni, la sediul Guvernului, pentru a oferi lamuriri cu privire la ancheta in curs de desfasurare de la DGIPI. "Am decis sa-i solicit ministrului de Externe rechemarea de la post a consulului de la Milano pentru depasirea atributiilor de serviciu", a declarat Boc.

Luni, Directia Generala Afaceri Consulare a MAE a primit de la DNA o instiintare in legatura cu citarea ca martor a consulului general la Milano, Tiberiu Dinu, unde acesta urma sa aiba "o discutie clarificatoare la conducerea Directiei Generale Afaceri Consulare" in legatura cu acest fapt, potrivit unui comunicat de presa al MAE.

Numele consulului Romaniei la Milano, Tiberiu Dinu, apare mentionat in dosarul legat de fostul sef de la DGIPI, Cornel Serban. Dosarul trimis in instanta de procurorii DNA contine interceptari telefonice din care rezulta ca fostul sef al serviciului secret din Ministerul de Interne, Corneliu Serban, ii spune consulului ca a oprit aparitia in presa a unui articol care-l viza pe ministrul sanatatii, Ion Bazac, cumnatul consulului.