Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy, care se pregatea miercuri seara sa decoleze spre Africa, a fost nevoit sa schimbe avionul in urma unui "incident mecanic" survenit la unul dintre motoare, in timp ce aeronava rula deja pe pista, a declarat sambata, pentru AFP, un membru al guvernului de la Paris.

Intrebat sambata despre o informatie publicata de site-ul Bakchich.info, secretarul de stat pentru cooperare, Alain Joyandet, a explicat ca "un incident mecanic" s-a produs la unul dintre motoarele avionului, pe aeroportul militar din Villacoublay, in apropierea Parisului.

"Rulam pe pista cand am auzit un zgomot puternic, dar motorul nu a luat foc. Doua sau trei camioane de pompieri au sosit la locul incidentului dar nu a fost nevoie de interventia lor", a adaugat el.

Seful statului, ministri si 20 de persoane care erau la bord au fost nevoiti sa coboare. O ora mai tarziu, ei s-au urcat in alt avion, cu destinatia Kinshasa.

Potrivit lui Alain Joyandet, pasagerii nu au intrat in panica. "Presedintele si ceilalti pasageri au ramas calmi".

Sarkozy era insotit de ministrii Economiei, Christine Lagarde, Muncii, Brice Hortefeux, si de secretarul pentru drepturile omului, Rama Yade.

Presedintele Frantei a efectuat joi si vineri un turneu in trei tari africane, Republica Democrata Congo, Congo si Niger.