Un pompier thailandez a devenit erou national dupa ce s-a deghizat in Omul Paianjen pentru a salva un copil autist care refuza sa coboare de pe o cornisa aflata la etajul trei, relateaza AFP.

Responsabilii unui centru pentru copii cu dificultati din Bangkok au alertat luni autoritatile, dupa ce un copil autist, speriat de prima zi de scoala, s-a asezat pe o cornisa la etajul trei, refuzand sa mai intre in clasa.

In ciuda tuturor eforturilor angajatilor, copilul nu a schitat un singur gest, pana in momentul in care mama sa a mentionat pasiunea copilului pentru super-eroii benzilor desenate, ceea ce i-a dat ideea pompierului Somchai Yoosabai sa se deghizeze in Spiderman.

Pompierul s-a deplasat rapid la cazarma si s-a intors imbracat cu costumul lui "Spiderman".

"I-am spus" 'Spiderman este aici pentru a te salva, niciun monstru nu te va ataca, mergi incet inspre mine pentru ca, daca alergi, poate deveni periculos'", a povestit ulterior pompierul, pentru o televiziune locala.

Micutul s-a ridicat imediat si s-a indreptat inspre bratele ineditului salvator.

Somchai a explicat ca pastra un costum al lui "Spiderman" in cazarma pompierilor pentru a mai inveseli putin sedintele de antrenament.