Presedintele Romaniei, Traian Basescu, va efectua luni, o vizita de stat in Austria, la invitatia omologului sau, Heinz Fischer, informeaza Administratia Prezidentiala. Seful statului va avea o serie de intalniri cu inalti oficiali austrieci, reprezentanti ai mediului de afaceri, precum si cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din Austria.

Programul vizitei cuprinde convorbiri oficiale intre cei doi sefi de stat, precum si intrevederi ale presedintelui Romaniei cu Cancelarul federal, Werner Fayman, precum si cu Primarul si Guvernatorul Vienei, se arata in comunicatul Presedintiei.

In cadrul convorbirilor oficiale, cei doi presedinti se vor referi la obiectivele cooperarii bilaterale in interiorul Uniunii Europene si vor examina posibilitatile de crestere a comertului bilateral si a investitiilor reciproce.

Pentru cea de-a doua parte a vizitei oficiale, programul prevede intalniri ale presedintelui Traian Basescu cu reprezentanti ai mediului de afaceri austriac si cu reprezentanti ai comunitatii romanesti din Republica Austria.