Presedintele SUA, Barack Obama, a facut o gluma joi seara despre progresele pe care le-a inregistrat la bowling, care a fost insa considerata ofensatoare pentru persoanele cu handicap, potrivit AFP.

Intrebat despre pista de bowling instalata la Casa Alba, noul presedinte a declarat ca a realizat un scor de 129 de puncte.

"Dar este foarte bine, domnule presedinte", a comentat sarcastic Jay Leno, gazda primului talk-show la care participa Barack Obama de la investitura in functie.

"A fost ca la jocurile Paralimpice sau ceva de genul asta", a replicat presedintele, stiind ca scorul maxim este de 300 de puncte.

Casa Alba a reactionat imediat pentru a repara gafa comisa de Barack Obama.

"Pentru a glumi, presedintele a facut o remarca dezinvolta asupra felului in care joaca bowling, neavand nicio intentie sa jigneasca Jocurile Paralimpice", le-a declarat purtatorul de cuvant al Casei Albe, Bill Burton, jurnalistilor prezenti la bordul Air Force One.

Barack Obama "crede ca Jocurile Paralimpice reprezinta un program minunat care ofera persoanelor infirme din intreaga lume posibilitatea de a straluci", a adaugat Burton.

Prezenta lui Obama la "The Tonight Show with Jay Leno" constituie o premiera in istoria presedintilor americani, acesta fiind primul sef de stat in exercitiu al Statelor Unite care accepta invitatia de a participa la un talk-show nocturn inregistrat intr-un studio in fata publicului.

Unul dintre jucatorii de top ai Jocurilor Paralimpice asteapta cu nerabdare sa-l bata pe Obama

"A avut un scor de 129. Eu realizez 300. Pot sa-l bat pe presedinte cu usurinta", a declarat, pentru Associated Press, Kolan McConiughey, un tanar cu dizabilitati mentale si unul dintre cei mai buni jucatori de bowling la Jocurile Paralimpice.

Barack Obama si-a cerut imediat scuze pentru afirmatia facuta, spunandu-i presedintelui Jocurilor Paralimpice ca doreste ca atletii cu dizabilitati sa viziteze cat mai curand Casa Alba pentru a juca bowling sau baschet.

McConiughey pare a fi omul potrivit pentru acest lucru. Din 2005, el a realizat cinci jocuri perfecte.

Barbatul, in varsta de 35 de ani, joaca bowling de la 8 ani. Sfatul lui pentru Obama? Exerseaza zilnic.