Tribunalul Cluj a dispus, miercuri seara, arestarea preventiva a unui politist si a administratorului unei scoli de soferi, cercetati in Dosarul permiselor auto, anunta Directia Nationala Anticoruptie, intr-un comunicat de presa.

Poputa Daniela Emilia, agent de politie in cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor Cluj, este cercetata pentru luare de mita, in forma continuata.

Ilea Cornel, administratorul scolii de soferi "Auto Ilea", este acuzat de trafic de influenta si complicitate la luare de mita, ambele in forma continuata.

Cei doi au primit mandat de arest preventiv pentru 29 de zile.

Un al treilea suspect, Abrudan Iacob, a primit interdictia de a parasi tara, fiind cercetat pentru complicitate la trafic de influenta, in forma continuata.

Procurorii sustin ca in perioada octombrie 2008 – martie 2009 Poputa Daniela Emilia, prin intermediul inculpatului Ilea Cornel, a primit suma totala de aproximativ 4.900-5.600 de euro de la mai multi candidati in scopul de a le inlesni acestora promovarea, in mod fraudulos, a probei teoretice la examenul pentru obtinerea permisului de conducere, facilitandu-le acestora ca in sala de examinare sa poarte asupra lor mijloace tehnice audio prin care, din exterior, le erau comunicate raspunsurile corecte la chestionare.

In aceeasi perioada, Ilea Cornel a pretins si primit de la mai multi candidati suma totala de peste 10.000 euro, pentru ca, prin influenta pe care o are asupra unor functionari din cadrul Politiei, sa le inlesneasca promovarea, in mod nelegal, a examenului pentru obtinerea permisului de conducere.

La randul sau, Iacob Abrudan a facilitat fraudarea aceleiasi probe de examen procedand, in mod nemijlocit, la echiparea tehnica a unor candidati, in modalitatea descrisa mai sus.

In aceeasi cauza, procurorii anticoruptie efectueaza acte de urmarire penala si fata de alti ofiteri si agenti de politie din cadrul S.P.C.R.P.C.I.V. Cluj.

La data de 17 martie 2009, inculpatul Abrudan Iacob a fost retinut pe o perioada de 24 de ore iar la data de 18 martie 2009, procurorii au luat aceeasi masura preventiva si fata de inculpatii Poputa Daniela Emilia si Ilea Cornel.

La data de 18 martie 2009, Tribunalul Cluj a dispus arestarea inculpatilor Poputa Daniela Emilia si Ilea Cornel pe o perioada de 29 de zile si obligarea de a nu parasi tara fata de Abrudan Iacob.