Autoritatile americane au informat politia din Turcia ca reteaua islamista al-Qaeda ar putea organiza atentate impotriva unor tinte straine din Turcia, relateaza cotidianul turc Milliyet, citat de AFP.

15 presupusi membri ai retelei teroriste - libanezi, marocani, palestinieni si sirieni - specializati in fabricarea de bombe au intrat in Turcia din tara vecina Siria in ianuarie si februarie, sustine ziarul citat, care, in general, s-a dovedit a fi bine informat in ceea ce priveste activitatile teroriste.

Grupul, care se ascunde in provinciile centrale Konya si Aksaray, ar putea viza in principal misiunile diplomatice din Turcia.

In plus, se pare ca un membru al-Qaeda, venit din Norvegia, a fost insarcinat cu coordonarea atacurilor impotriva avioanelor americane si israeliene din Turcia, sustin serviciile secrete americane, citate de cotidianul turc.

Potrivit SUA, liderii al-Qaeda au decis, in cadrul unei reuniuni care a avut loc in Pakistan, sa-si concentreze eforturile teroriste in Turcia si in nordul Afganistanului.

Politia a refuzat sa comenteze aceste informatii.