Mai multe descinderi au loc, miercuri dimineata, in Timis, Caras-Severin si Hunedoara, la locuintele unor persoane suspectate ca ar fi accesat ilegal serverele unor universitati din SUA, ale NASA, dar si ca ar fi clonat site-urile unor banci din UE pentru a obtine datele clientilor acestora, relateaza Mediafax.

Procurorul-sef Mircea Andres, coordonatorul DIICOT pentru judetele Arad, Timis si Caras-Severin, a declarat ca miercuri dimineata au loc perchezitii la locuintele mai multor persoane suspectate ca ar fi accesat ilegal serverele unor universitati din SUA, ale NASA, dar si ca ar fi clonat site-urile unor banci din UE pentru a obtine datele clientilor acestora.

"Exista doua dosare, unul la Timisoara si unul la Caransebes. In primul, este vorba despre accesarea unor servere ale unor universitati din SUA, dar si accesarea serverelor NASA. Mai multe persoane din Timisoara si Caransebes au accesat fraudulos aceste servere. Ei au intrat ilegal in reteaua informatica, dar la un moment dat au reusit sa faca in asa fel incat sa li se piarda urma", a spus procurorul Mircea Andres.

Procurorul-sef DIICOT a afirmat ca in momentul in care clientii bancilor intrau pe pagina clonata, acestia isi dadeau toate datele confidentiale pentru ca in final pe pagina sa apara o eroare. Grupul infractional obtinea astfel date despre conturi bancare si coduri pin, dupa care facea tranzactii bancare sau ridica bani din cont, dar nu mai mult de o mie de euro.

Potrivit sursei citate, din informatiile detinute, prejudiciul ar fi de 350.000 de euro.