Ministerul ucrainean al Afacerilor Externe intentioneaza sa expulzeze doi diplomati romani din Ucraina, potrivit unor surse apropiate cercurilor diplomatice, citate de editia online a cotidianului Ukrainskaia Pravda, care mai spune ca celor doi diplomati le-a fost comunicata deja decizia, transmite NewsIn.

Joi, diplomatii romani au fost chemati la minister, unde le-a fost comunicata decizia de incetare anticipata a aflarii lor pe teritoriul Ucrainei.

In acelasi timp, scrie Ukrainskaia Pravda, MAE ucrainean deocamdata nu a confirmat si nici nu a dezmintit aceasta informatie. "Deocamdata nu comentam aceasta informatie", a declarat seviciul de presa.

Contactata de NewsIn, Ambasada Romaniei la Kiev nu a putut oferi nicio informatie, precizand ca ambasadorul Traian Hristea este plecat o saptamana din Kiev, iar de la serviciul de presa nu este nimeni disponibil.

Ucraina a rupt oficial tacerea joi si a recunoscut ca exista un scandal de spionaj intre Kiev si Bucuresti, ministrul apararii Iuri Ehanurov declarand ca tara sa va da Romaniei un raspuns adecvat. Iuri Ehanurov a declarat joi ca raspunsul partii ucrainene la acuzatiile de spionaj aduse de partea romana va fi adecvat, potrivit agentiei RBK. Ehanurov a spus ca raspunsul va fi dat in scurt timp.