Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, va efectua marti si miercuri o vizita de lucru in Germania, la invitatia omologului sau Frank-Walter Steinmeier, informeaza MAE. Diaconescu se va intalni si cu vicepresedintele Bundestagului, Susanne Kastner, si cu presedintele Comisiei de Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum.

In cadrul convorbirilor, vor fi abordate teme de interes comun aflate pe agenda bilaterala si europeana: cooperarea dunareana, Balcanii de Vest, vecinatatea estica, dosarul energetic, extinderea UE, criza economico-financiara, problemele de securitate, situatia din Orientul Mijlociu si Afganistan.

De la Berlin, seful diplomatiei romane se va deplasa in landurile Hessen si Renania-Palatinat, unde va avea intrevederi cu prim-ministrii celor doua landuri, Roland Koch si Kurt Beck, precum si cu presedintele Parlamentului din Hessen, Norbert Kartmann.

„Germania este principalul partener comercial al Romaniei si avem o relatie foarte buna in UE si in NATO. Vizita mea la Berlin si in landurile Hessen si Renania-Palatinat are ca obiectiv consolidarea dialogului politic si a cooperarii in domeniul economic”, a declarat presei Cristian Diaconescu, inaintea vizitei.

Ministrul Cristian Diaconescu va sustine si o conferinta la Fundatia 'Friedrich Ebert' cu tema "Are nevoie Uniunea Europeana de politica Estului?" si va acorda interviuri publicatiilor Der Spiegel, Frankfurter Allgemeine Zeitung si postului de radio Deutsche Welle.