Institutul National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor (INHGA) a emis marti o avertizare cod portocaliu de inundatii pe raurile din Timis, Caras-Severin si Mehedinti, de miercuri, ora 12:00, pana vineri, ora 16:00, cand pot avea loc cresteri de debite care ar duce la depasirea cotelor de atentie si de inundatie.

Ca urmare a evolutiei situatiei hidrologice din ultimele ore, precipitatiile lichide prognozate si intensificarea cedarii apei din stratul de zapada, se vor produce cresteri importante de niveluri si debite cu depasiri ale cotelor de aparare si scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu efect de inundatii locale.

Astfel, se instituie COD PORTOCALIU:

  • pe raurile: Barzava, Moravita (jud.Caras- Severin si Timis) incepand cu data de 04.03.2009 ora 12 si pe Motru - amonte Fata Motrului (jud. Mehedinti) incepand cu data de 05.03.2009 ora 10;

Potrivit INHGA, se instituie si codul galben:

  • incepand cu data de 04.03.2009 ora 12 pe raurile: Crasna (jud. Salaj si Satu Mare), Barcau (jud. Salaj si Bihor), Crisuri (jud. Cluj, Bihor, Hunedoara si, Arad), Bega, Bega Veche (jud. Timis), Timis, Caras, Nera (jud. Caras-Severin si Timis)
  • incepand cu data de 05.03.2009 ora 10 pe Cerna (jud.Gorj, Caras-Severin si Mehedinti), Desnatui (jud. Dolj), Jiu-sector amonte Podari si afluenti (jud. Hunedoara, Gorj si Dolj), Lotru (jud. Valcea), afluentii Oltului inferior (jud. Valcea si Olt), Vedea (jud. Olt), afluentii Argesului superior (jud. Arges), Dambovita-amonte Malu cu Flori (jud.Arges si Dambovita), Prahova, Teleajen  (jud. Prahova) si Buzau superior (jud. Brasov si Covasna).