VIDEO Avionul cu probleme la aterizare a ajuns la Timisoara. Niciun pasager nu a fost ranit
Avionul a survolat timp de aproape doua ore aeroportul, pentru a consuma combustibilul, care s-ar fi putut aprinde in cazul supraincalzirii aeronavei la aterizare.
La bordul aeronavei se aflau 47 de pasageri si patru membri ai echipajului.
Imediat dupa ce turnul de control a fost anuntat ca aeronava se confrunta cu probleme, la putin timp dupa ora 08:00, pe aeroport s-au deplasat 20 ambulante si trei masini de pompieri, care au acoperit pista cu spuma ignifuga.
Avionul, un turbopropulsor Saab 2000, efectua o cursa Chisinau - Timisoara si a aterizat in siguranta, la ora 09:44, fara a suferi avarii. La bordul avionului se aflau 9 italieni, 2 germani, 2 greci, 10 romani si 23 de moldoveni.
Presedintele Carpatair: Sunt mandru ca avem astfel de piloti
Presedintele Carpatair, Nicolai Petrov, a declarat ca, cel mai probabil, incidentul a fost generat de o defectiune la trenul de aterizare.
"Nu am avut probleme cu asimetria, se poate tine botul sus pana scade viteza si dupa se pune botul jos, pe covorul de spuma pregatit de pompieri".
"Pilotii erau foarte calmi si foarte stapani pe ei. Sunt mandru ca avem astfel de piloti", a adaugat presedintele Carpatair.
"Aeroportul a actionat si s-a pregatit impresionant de bine, iar echipajul a avut timp suficient pentru a pregati o aterizare de urgenta", a spus el, adaugand ca toti pasagerii au iesit in siguranta pe usa principala a aeronavei.
Cei doi piloti, cetateni ai Republicii Moldova, aveau 37 si 47 de ani, cu o experienta foarte mare, lucrand de peste 10 ani pentru Carpatair.
Carpatair: Nu suntem o companie low cost, aeronava era intr-o stare excelenta
Petrov a sustinut ca aeronava este intretinuta potrivit tuturor reglementarilor in vigoare, impreuna cu compania SAAB, si se afla "intr-o stare excelenta".
El nu a putut preciza anul in care a fost fabricat avionul, dar a mentionat ca toate avioanele de acest tip detinute de Carpatair dateaza din 1995, 1998 sau 1999.
Nicolai Petrov a subliniat ca firma pe care o conduce este o companie regionala, care efectueaza zboruri pe distante de aproximativ 1.000 de km.
"Oferim toate serviciile, nu suntem o companie low cost in niciun caz", a mai spus el.
Ne-am nascut a doua oara - pasager
"Ne-am nascut a doua oara", a declarat unul dintre pasagerii cursei, imediat dupa aterizare.
Pasagerii nu au fost informati ca exista o problema tehnica, ci ca aterizarea intarzie din cauza conditiilor meteo.
Procedura este standard, sustin expertii, si are drept scop evitarea panicii inutile la bordul aeronavei.
Carpatair: Aeronava nu este avariata si poate fi repusa in serviciu destul de usor
Aeronava a avut probabil o defectiune la trenul de aterizare, intrucat nu i-a iesit roata de bot, a declarat Nicolae Petrov, presedintele Companiei Carpatair, careia ii apartine avionul.
"N-am avut nicio victima, pasagerii au iesit in siguranta pe usa din fata, fara sa se declanseze o evacuare de avarie", a declarat presedintele Carpatair.
Nicolae Petrov a declarat ca avionul a fost pilotat de comandantul Iurie Oleacov, care are in jurul varstei de 37 de ani, si Leonid Babischi, avand in jurul varstei de 47 de ani, ambii fiind piloti cu experienta foarte mare la Compania Carpatair si avand mai mult de zece ani de antrenament.
Avionul a aterizat fara incidente

Sondaj printre români despre vaccinul antiCOVID: 30% din respondenți spun că nu se vaccinează și 40% nu cred în eficacitatea vaccinurilor / 77% vor redeschiderea școlilor pe 8 februarie
O treime dintre pacienții cu Covid-19 se întorc în spital în următoarele 5 luni cu boli de inimă, de ficat sau cu diabet, iar unul din opt moare - amplu studiu britanic
Axionul ar putea să existe - Apar noi dovezi despre o particulă misterioasă a cărei poveste a început acum peste 40 de ani
Tiger, HBO Go: Un documentar despre mărirea și decăderea celui mai bun jucător de golf din toate timpurile. Dar nu numai
Experiențe personale: 5 tineri din România povestesc cum au folosit pandemia pentru a se reinventa
Organizarea la sol a fost impecabila, se poate vedea din inregistrarile audio.
Pompierii, Turnul si Pilotii au colaborat examplar.
S-a dat dovada de sange rece si ma bucur sincer ca au rreusit sa le strige ziua antenelor, protvului cu o stire fara morti.
Sa ne dea Dumnezeu sa avem parte de astfel de echipaje daca o sa avem nevoie.
Am calatorit in multe tari cu multe companii aeriene , cei mai buni piloti si controlori de trafic sunt romani!
Neam de descurcareti ! Felicitari! Multumesc Doamne ca i -ai adus cu bine la sol!
Din contra!
TOT ROMANI!
Dar sa specificam acest lucru, ca sa se simta si ei bine (eu's de pe partea dreapta a Prutului).
Aeroportul Timisoara e mult mai mic decat Otopeni-ul, cu activitate mai restransa, si in consecinta mai usor de controlat si administrat. O companie aeriana privata in RO cel putin se expune altor riscuri decat una de stat daca nu lucreaza ca la carte, mai ales daca patronii respectivei companii nu se incurca cu politica.
BTW, pt. cine nu stie, Petrov, al de conduce Carpatair, e tot de pe partea stanga a Prutului, si a fost pilot militar. Poate si asta explica faptul ca Carpatair e o firma usurel mai serioasa decat Tarom.
Sunt groaznici! Parca-i vad!
Poporul lu' "drobu'de sare de pe soba"!
se spune ca avea probleme la trenul de aterizare
pina la urma a aterizat pe roti sau pe burta?
Probabil a aterizat oarecum pe burta.
Carpatair are ale mai pizdoase servicii de intretinere dintre toate firmele de profil din RO, din cate stiu eu. Zbor cu ei aproape de la infiintare, si pana acuma e singura problema de care am auzit eu. Si si cand au avut probleme, recte acuma, le-au rezolvat perfect. Nu mi se pare de criticat firma pt. asta.
Eu in locu' matale as astepta raportul tehnic.
Cat despre serviciile de intretinere despre care vorbeai... asa or fi. Da' cred ca tu le-ai vazut numai pe cele de la Carpatair si te-au impresionat - sunt asa cum zici... diferite de cele care ti le faci tu la carul cu boi.
Numai ca in lumea asta sunt si alte companii, iar unele folosesc avioane cu trenuri de aterizare OK, doar ca alea nu zboara la Chisinau.
Spartzii astia de la TV ca sa faca rating au dramatizat pe seama avionului aiurea...rusine pt media romaneasca.
Si nici eu n-am inteles cum a aterizat avionul pana la urma? pe burta ...pe roti?
Sanatate!
O zi buna tuturor !
eu unul stiu sigur ce ce tip de avion si ce companie nu voi zbura niciodata.
Fiind o masinarie foarte complexa (doar sa ne gandim ca intr-o aeronava se afla in total zeci de kilometri de conductori electrici) exista posibilitatea, e adevarat din ce in ce mai redusa, a cedarior de materiale, oricare din aeronavele existente in lume la ora actuala fiind supusa acestei legi!
De ce are nevoie Saab 2000??? De niste piloti excelenti si de ingineri exceptionali...si Carpatair nu duce lipsa de asa ceva...oameni ce traiesc in anonimat dar care sunt adevarati zei! Tin sa ii felicit pe toti si sa ii asigur ca ori de cate ori o sa am ocazia sa zbor cu Carpatair dinnou o sa o fac cu si mai mare placere tragand cu ochiul plin de respect catre cockpit si afara pe geam catre cei ce invart usor cu mana inghetata de elice pentru ca noi sa ne bucuram aici innauntru de cafeaua fierbinte in liniste si siguranta...cafea deasemenea excelenta la Carpatair ca si acei anonimi pe care nu-i bagam in seama niciodata trecand ganditori pe langa noi!
Zbor linistit,piloti profesionali si mai ales doua 'flying attendant' mai profesionale decat cele de la Lufthansa sau American Airlines.
Sa nu uit mancarea de cina,gustoasa cu etichete de Arad.Cafea si apa minerala romaneasca la discretie,informatii profesionale de la piloti, atmosfera distinsa.
Voi mai zbura cu Carpatair.
aveam nevoie sa vedem ca macar ceva merge bine int ara asta...
Intradevar compania nu este low-cost (pretul este destul de mare = 135euro pe ruta aceasta) dar merita banii.
Defectiuni ca acestea se pot intampla oricui, totusi sper ca investigatia sa aduca masuri suplimentare pentru a preveni astfel de situatii.
In curand o sa zbor din nou, tot cu Carpatair :)
http://www.agenda.ro/videos/view/1381/aterizare-cu-probleme-la-timisoara-imagini-cu-aterizarea-fortata.html
Le urez o primavara frumoasa tuturor moldovenilor!
zborul de dim de la buc la tim este operat de ei si a fost ok mereu.
in Moldova au o alta companie (moldavian) care face budapesta si merge super.
ce este rau este ca de la buc la chisinau esti fortat sa mergi cu air moldova, cu al lor embraer 120, cu 39 de locuri, microbuz curat, si carpat air este oprit sa opereze chisinau.
oricum, stim cu toti ca la aterizare si la decolare pot fi probleme mereu, cu orice avion zbori.
m-am bucurat f mult ca au aterizat cu bine si nu cred ca vor mai folosii avionul.
Nu zice nimeni din ce an este acest super safe avion cu elice?
Cunosc eu pilotii sovietici.
Haideti sa le spunem bravo pilotilor si autoritatilor din aeroport, care si-au facut bine treaba. S-a lucrat in echipa si rezultatul a fost extraordinar.
Au incercat multi piloti sa faca acest lucru, nu tuturor le-a reusit, din pacate. Snat piloti buni in toate companiile, dar nu zice nimeni nimic. Orice piot, care v-a adus in siguranta la sol, e un pilot bun.