Un militar roman a fost ucis in Afganistan. Acesta este cel de-al noualea caz al unui militar roman mort pe cimpul de operatii din Afganistan. Informatia, vehiculata inca de la ora 18:00, a fost confirmata de Ministerul Apararii abia la ora 18:45, dupa ce familia militarului a fost anuntata.

Comunicatul MApN:

Sergentul major Chira Claudiu se afla intr-o misiune de patrulare pe Autostrada A1 (Qalat - Kabul). In jurul orei 15:30 (ora Romaniei), la aproximativ 50 de kilometri de Qalat, al doilea autovehicul de tip Humvee (HMMWV) din coloana de cinci a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.

In urma exploziei, sergentul major Chira Claudiu, grav ranit, a primit asistenta medicala la fata locului si a fost evacuat cu un elicopter MEDEVAC. Pe timpul transportului spre spitalul din Kandahar, subofiterul a decedat. Militarul avea 30 de ani, era casatorit, fiind angajat al Ministerului Apararii Nationale din 2002.

Militarii Batalionului 21 Vanatori de Munte ,,General Leonard Mociulschi” din Predeal actioneaza in Afganistan din luna ianuarie a acestui an.

Conducerea Ministerului Apararii Nationale isi exprima profundul regret pentru aceasta pierdere si este alaturi de familia greu incercata.