Magistratii Judecatoriei Sectorului 6 au decis, luni, sa nu emita mandat de arestare preventiva pe numele lui Eugen Preda, protagonistul scandalului de la Mall Plaza Romania de sambata seara, anunta televiziunile de stiri.

Judecatorii isi vor motiva hotararea in 24 de ore. Procurorii au atacat cu recurs decizia magistratilor de cercetare in libertate.

Propunerea de arestare preventiva a lui Eugen Preda a fost analizata luni de judecatori, care trebuiau sa decida daca il aresteaza sau nu pentru 29 de zile. Preda este acuzat de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea linistii publice, loviri si port de arme albe. Acesta isi sustine in continuare nevinovatia, potrivit avocatului sau, Ciprian Soldea.

Liderul gruparii care a inceput bataia cu agentii de paza a fost angajat timp de sase ani ca subofiter de politie, inscris la Centrul sportiv Dinamo Brasov, subordonat MAI. Ministrul de Interne Dan Nica a anunta luni ca Preda a fost demis din MAI si ca nu a functionat niciodata ca politist.

Multiplu campion national la lupte libere, campion mondial si european la diferite stiluri de arte martiale, Eugen Preda a mai fost cercetat, vara trecuta, tot pentru acte de violenta, dupa un conflict similar, in care patru tineri au atacat cu sabii si cutite trei persoane, tot la Mall Plaza din Bucuresti.

Magistratii au mai decis cercetarea in libertate a altor trei suspecti in scandalul de la Mall Plaza

Magistratii au decis, duminica noapte, ca trei dintre persoanele implicate in scandalul de sambata de la Mall Plaza din Bucuresti sa fie judecate in stare de libertate, pentru ultraj si tulburarea linistii publice, informeaza Rador. Parchetul a facut recurs.

Eugen Preda, despre incidentul in care a fost implicat:

  • "Am fost eliberat pentru ca sunt nevinovat. Imaginile de supraveghere pot dovedi ca sunt nevinovat."
  • "Cei de la firma de paza au provocat scandalul, ei ne-au lovit cu pumnii. Primul care a dat a fost chiar Bogdan Oprea, seful firmei de paza. Niciunul dintre oamenii mei nu aveau cutit."
  • "Nu suntem un clan, suntem doar trei frati. Toti suntem sportivi legitimati, nu interlopi."
  • "Este o inscenare, ceva premeditat. Eu sunt sportiv de performanta, se nasc invidii de la sport. Au zis "Hai sa il batem pe Eugen Preda, ca e un sportiv de performanta si ne facem faima pe seama lui"".