Ministrii europeni ai energiei se reunesc, joi, la Bruxelles, pentru prima data dupa reuniunea extraordinara de la inceputul lunii ianuarie, consacrata crizei gazelor naturale. Ei vor face o analiza a crizei si vor discuta intre altele, despre securitatea aprovizionarii cu gaze naturale a Uniunii Europene.

In acelasi timp, ei urmeaza sa adopte o declaratie comuna referitoare la un plan de actiune european in materie de securitate si solidaritate energetica. Planul a fost propus de Comisia Europeana in noiembrie, anul trecut, ca parte a celei de-a doua analize strategice a politicii energetice europene, transmite Radio Romania Actualitati.

Responsabilii energiei vor mai discuta, insa fara a lua decizii, pe inca doua teme.O propunere de directiva care, daca va ajunge sa fie aprobata, va obliga statele membre sa-si asigure un nivel minim al rezervelor de petrol si produse petroliere. O alta dezbatere va fi facuta pe marginea unui document al Comisiei Europene, in care sunt propuse masuri care sa garanteze securitatea aprovizionarii cu gaze naturale a europenilor.