Ultimele violente provocate de imigrantii din Italia in ultima perioada au determinat autoritatile sa intervina. Primaria Romei a demarat o operatiune de desfiintare a taberelor ilegale amplasate in imprejurimile Capitalei, urmand ca in curand sa fie lansat si un plan de integrare a celor care populau taberele legale, anunta Rador.

Fortele de ordine din Roma au efectuat luni mai multe controale in taberele amplasate ilegal pe litoralul Marii Tireniene, de la Ostia pana la Civitavecchia, din partea de nord a capitalei.

In padurile de pin din Castel Fusano, din 78 de locuinte improvizate, luni seara mai ramasesera in picioare doar 28, urmand ca si acestea sa fie demolate marti.

Baracile de la marginea Romei sunt locuite in mare parte de romani, dar si de polonezi si alti imigranti.

La operatiunea de demolare a participat si primarul Romei, Gianni Alemanno, care a afirmat ca acesta este doar inceputul unui plan de urgenta aplicat in privinta nomazilor.

Obiectivul este - potrivit edilului capitalei italiene - de distrugere a locatiilor abuzive, care s-au inmultit in ultimii ani la periferia Romei, acestea constituind zone de o degradare sociala periculoasa.

Operatiunea, in care sunt implicati 70 de politisti si militari, va dura cel putin o saptamana.