Partidul Kadima cheama Likud la guvernare, intr-o coalitie menita sa calmeze spiritele infuriate de rezultatele stranse obtinute la alegerile parlamentare. "Rotatia este minimul pe care Kadima il poate cere pentru a rezulta un guvern stabil. Daca nu-si asuma puterea, va merge in opozitie", a declarat Avi Dichter, membru Kadima si ministru pentru securitate interna.

In declaratia sa, Dichter a facut referire la un alt aranjament de impartire a puterii din 1984, cand, dupa un alt rezultat strans, cele doua partide au detinut postul de premier cate doi ani.

Seful Kadima, actual ministru de externe, Tzipi Livni, "a primit increderea electoratului, iar Netanyahu trebuie sa accepte acest lucru. Trebuie sa realizam un echilibru" intre cele doua partide, a mai spus Dichter, citat de AFP.

"Numai Kadima este in masura sa formeze un guvern de uniune nationala", a spus la randul ei Tzipi Livni, subliniind ca partidul sau este cel mai important din Parlament. "Nu am nici un fel de intentie de a-i insela pe alegatorii care ne-au acordat increderea", a declarat ea in fata noului grup parlamentar, sugerand ca nu se va alatura unui guvern Likud.

Pana acum, Netanyahu a respins optiunea guvernarii prin rotatie.