Fostii militari irakieni care au activat sub regimul lui Saddam Hussein si au fugit din tara sunt rechemati in Irak, potrivit unui anunt facut duminica de purtatorul de cuvant al Ministerului Apararii, citat de AFP. Masura le permite militarilor care nu doresc sa revina in Irak sa isi primeasca pensia, daca o vor solicita.

Pentru a restabili contactul cu fostii militari, ministerul va trimite emisari in cinci state arabe care au primit refugiati dupa caderea regimului Saddam, in 2003: Egipt, Yemen, Siria, Iordania si Emiratele Arabe Unite

Purtatorul de cuvant, generalul Mohammed al-Askari, a precizat ca "Decizia ministerului vizeaza realizarea reconcilierii nationale" si "solutionarea problemei membrilor fostei armate".

Fostii militari au la dispozitie doua optiuni: in termen de o luna, ei trebuie sa isi ceara fie drepturile referitoare la pensie, fie reintegrarea in structurile armatei. Masura se refera la toti militarii - circa 23.000 -, cu exceptia membrilor fostei garzi ''Feddayinii lui Saddam'', apropiata lui Udai Hussein, fiul dictatorului.