Procesul in care fostii ministri ai Agriculturii, Traian Remes si Ioan Muresan, au fost trimisi in judecata pentru infractiuni de coruptie a fost suspendat, iar dosarul trimis la Curtea Constitutionala, dupa ce, marti, instanta suprema a admis cererea avocatilor in acest sens, informeaza Mediafax.

Marti, avocatii lui Ioan Avram Muresan au cerut Inaltei Curti de Casatie si Justitie suspendarea procesului si trimiterea dosarului la Curtea Constitutionala, pentru solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate a articolului 91 indice 1 din Codul de Procedura Penala.

Concret, avocatul lui Muresan, a aratat instantei ca dispozitiile articolului 91 indice 1 din CPP, care se refera la modalitatea interceptarilor telefonice, contravin articolelor 28 din Constitutie, care se refera la secretul corespondentei, coroborat la articolul 8 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului (CEDO). Avocatul a mai spus ca articolul 91 indice 1 mai incalca si dispozitiile articolelor 53 si 21 alineatul 3 din Constitutie, referitor la dreptul la un proces echitabil si, respectiv, la restrangerea si ingradirea unor drepturi.

Mai precis, avocatul a spus ca, datorita faptului ca interceptarile si inregistrarile audio - video se pot dispune si inainte de inceperea urmaririi penale si inainte de declansarea procesului penal, precum si inainte de savarsirea unei infractiuni, asa cum prevede articolul criticat, "echitatea procesului penal este incalcata", ingradindu-se astfel dreptul la aparare si la un proces echitabil.