UBS si Credit Suisse vor anunta, in cursul acestei saptamani, pierderi combinate de 29 de miliarde de franci elvetieni pentru 2008, transmite breitbart.com, citand un articol din Sonntag.

Potrivit informatiilor, UBS va anunta marti pierderi anuale de 21 de miliarde de franci elvetieni (14 miliarde de euro), cea mai mare din istoria Elvetiei. Publicatia noteaza ca pierderile uriase indica faptul ca banca a fopst una dintre cele mai greu lovite de criza creditelor din SUA.

In luna noiembrie a anului trecut, UBS a anuntat un profit net de 296 de milioane de franci elvetieni pentru cel de-al treilea trimestru, insa a avertizat ca urmatorul trimestru va aduce pierderi.

Conform Sonntag, UBS va concedia intre 5.000 si 8.000 de angajati. Acestea se vor adauga celor 9.000 de locuri de munca pe care banca a anuntat anterior ca le va suprima.

Guvernul Elvetiei si Banca Centrala a tarii (BNS) au anuntat, in octombrie, masuri pentru ajutorarea UBS, afirmand ca vor subscrie titluri convertibile in valoare de 6 miliarde de franci elvetieni, aproximativ 3,9 miliarde euro. BNS va gestiona un fond unde vor fi transferate active ale bancii pana la 60 de miliarde de dolari.

Publicatia germana a informat, de asemenea, ca banca Credit Suisse va anunta o pierdere de opt miliarde de franci elvetieni pentru 2008, fara insa sa mai disponibilizeze personal.