"Vom face demersurile necesare catre conducerea Parlamentului European pentru desemnarea unui raportor pentru Serbia care sa fie, eventual, un europarlamentar roman”, a declarat ministrul roman al Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, dupa intrevederea avuta luni cu seful diplomatiei de la Belgrad, Vuk Jeremic.

Potrivit unui comunicat al MAE, cei doi oficiali au discutat despre importanta reflectarii dialogului politic in toate zonele cooperarii dintre Romania si Serbia. „Am discutat proiecte de cooperare regionala referitoare la caile de comunicatii, securitatea energetica si cooperarea transfrontaliera. Din acest punct de vedere pot sa constat cu satisfactie ca ministrul de externe sarb a primit, cu deschidere totala, ideea bunei cooperari trilaterale pe zona economica intre Romania, Serbia si Ungaria”, a precizat ministrul roman de externe.

Seful diplomatiei de la Bucuresti a afirmat ca a abordat cu omologul sau sarb „tematica securitatii si stabilitatii regionale si din acest punct de vedere partea sarba ne-a solicitat, in continuare, o sustinere activa, atat in organizatiile internationale, cat si in raporturile bilaterale regionale. Din aceasta perspectiva, vom face demersurile necesare catre conducerea Parlamentului European pentru desemnarea unui raportor pentru Serbia care sa fie, eventual, un europarlamentar roman”.

Ministrul Diaconescu a subliniat ca Romania va fi in continuare unul dintre cei mai puternici avocati ai aderarii Serbiei la Uniunea Europeana.