Petru Lificiu a fost numit presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei, potrivit deciziei premierului Emil Boc, publicate miercuri in Monitorul Oficial, informeaza NewsIn.

Lificiu a fost intre 2002-2003 ministrul Apelor si Protectiei Mediului, iar in 2004 secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Apelor si Protectiei Mediului. Pana in iunie 2005 a fost membru PSD, iar in noiembrie 2007 s-a inscris in PD.

Premierul l-a mai numit pe Gerard Jitareanu presedinte al Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica.

Marin Gheorghe si Maria Parcalabescu au fost numiti secretari de stat la Ministerul pentru IMM-uri, iar Doru Laurian Badulescu secretar de stat la Ministerul Mediului.

Chyntia Carmen Curt a fost suspendata, la cerere, din functia de inspector guvernamental pentru o perioada de trei ani si a fost numita consilier de stat la Cancelaria Primului Ministru.

Secretarii de stat din Ministerul Justitiei Zsuzsanna Peter, Theodor Catalin Nicolescu si Mihai Sorin Stanescu au fost eliberati din functie, la cerere, in locul lor fiind numiti Octavian Virgiliu Ojog, Alina Mihaela Bica si Rodica Constantinovici.

Darius Cristian Pintilie si Marius Buzea au fost numiti consilieri personali ai premierului, iar Pal Peter secretar personal.