Asociatia Proprietarilor ataca decizia potrivit careia fostii proprietari de case nationalizate nu mai pot primi proprietatile in natura. "Constitutia este flagrant incalcata", au aratat acestia in cadrul unei conferinte de presa.

Presedintele asociatiei, Julieta Ghica, a declarat ca, in urma unor cercetari facute alaturi de fosti proprietari, s-a descoperit ca legea acopera "o conspiratie internationala, o mare afacere imobiliara".

"O organizatie activeaza in Romania si in alte state fost-comuniste in scopul de a acumula proprietati masive." Proprietarul acestei organizatii ar fi, dupa Julieta Ghica, un avocat grec cu importante afaceri in zona imobiliara.

In 2005, a mai aratat presedintele asociatiei, legislatia s-a schimbat, permitandu-se revendicarea fara acte. "Blocuri intregi din Bucuresti si din toata tara sunt astfel blocate, oamenii nu pot face nimic cu proprietatea lor."

"Vom da statul roman in judecata si vom castiga. Statul va fi obligat sa plateasca", a mai spus Julieta Ghica.

Pe 14 ianuarie, Curtea Constitutionala a respins contestatia formulata de presedintele Traian Basescu impotriva legii Voiculescu. Prin modificarile aduse Legii 10, fostilor proprietari li se interzice dreptul de a-si recupera proprietatile in natura iar chiriasilor care au cumparat aceste imobile li se consfinteste dreptul de proprietate. Asociatiile de proprietari si seful statului au calificat legea Voiculescu ca fiind a doua nationalizare.