Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, luni, intr-o conferinta de presa, ca ii va sugera premierului Emil Boc ca vicepremierul Dan Nica sa asigure interimatul la conducerea Ministerului Administratiei si Internelor, in conditiile in care lui Gabriel Oprea i s-a retras spijinul politic.

"Ii voi sugera domnului prim-ministru Boc si sper sa fie de acord ca, pana la numirea unui nou ministru, domnul Dan Nica, vicepremierul care ne reprezinta in Guvern, sa asigure interimatul acestui minister (Ministerul Administratiei si Internelor, n.r.). Nu dorim ca ministerul sa ramana fara conducere", a spus Geoana, citat de Mediafax.

El a aratat ca PSD va convoca "foarte rapid" un CExN pentru a face o noua propunere de ministru, pe care o va inainta primului-ministru si Parlamentului pentru omologare.

Conducerea PSD a decis cu o larga majoritate retragerea sprijinului politic ministrului de interne Gabriel Oprea, urmand sa faca o noua propunere pentru acest post, a anuntat, luni, dupa sedinta BPN, liderul partidului, Mircea Geoana, care a anuntat si propunerea de excludere a lui Oprea din PSD.

Mai multi lideri ai PSD il crediteaza pe coordonatorul politic al ministrilor PSD, Liviu Dragnea, drept succesor al lui Gabriel Oprea in fruntea Ministerului Administratiei si Internelor, au declarat, pentru Mediafax, surse din partid.