Un ofiter roman in varsta de 42 de ani a fost ranit, vineri, in Afganistan, in urma deflagratiei unui dispozitiv exploziv improvizat, la aproximativ 50 de kilometri sud-vest de Baza Lagman. Locotenent-colonelul Augustin-Nicusor Pegulescu are rani la piciorul stang si la umarul drept, dar se afla intr-o stare stabila.

Incidentul vine la mai putin de o saptamana dupa ce un alt militar roman a fost ranit usor in Afganistan, in timp ce efectua o misiune de interventie rapida.

"Locotenent-colonelul Augustin-Nicusor Pegulescu se afla intr-un autovehicul blindat american si executa o misiune mixta romano-americana de recunoastere.

Ofiterul roman a fost evacuat de urgenta la spitalul militar din Qalat, unde beneficiaza de asistenta specializata, fiind stabil medical si constient.

Locotenent-colonelul Pegulescu face parte din Structura de comanda si control a Task Force Zabul", se arata in comunicatul MApN.

Sambata trecuta, Nicolae Paraschiva, in varsta de 25 de ani, necasatorit, facea parte din Batalionul 30 Vanatori de Munte "Dragoslavele" si efectua o misiune comuna de patrulare romano-americana. Militarul roman a fost spitalizat.

Vehiculul Humvee in care se aflau romanul si doi soldati americani a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat.

Ceilalti doi membri ai patrulei au fost raniti usor si se afla in afara oricarui pericol.