Israelul a declarat miercuri ca propunerea Frantei de a incheia un armistitiu de 48 de ore cu islamistii din Hamas, pentru a putea fi adus in Fasia Gaza ajutor umanitar, este nerealista, pentru ca nu garanteaza incetarea tirurilor cu rachete palestiniene asupra Israelului, informeaza NewsIn.

Puterile straine si-au intensificat presiunea asupra ambelor parti pentru a opri ostilitatile, iar oficialii israelieni au subliniat ca nu resping din start planul francez si ca sunt deschisi pentru eventuale amendamente.

Cabinetul israelian s-a intrunit, pe fondul intensificarii presiunilor internationale vizand perfectarea unui armistitiu in Fasia Gaza. Intre timp, confruntarile intre israelieni si palestinieni au continuat pentru a cincea zi consecutiv, informeaza BBC, citat de Rador.

Statele Unite, Rusia si Uniunea Europeana au cerut incetarea imediata a focului. In timpul noptii trecute, avioane militare israeliene au lansat lovituri asupra unor cladiri guvernamentale si tuneluri folosite pentru traficarea armelor din Egipt in Fasia Gaza.