Un director francez, care a investit alaturi de controversatul Bernard Madoff, a fost gasit mort marti, in ceea ce pare o sinucidere, dupa ce a pierdut aproape 1,4 miliarde dolari din banii pe care ii administra, anunta Reuters, citat de NewsIn.

Thierry Magon de la Villehuchet, in varsta de 65 ani, unul dintre fondatorii companiei de management financiar Access International, a fost gasit mort in biroul sau de la etajul 22 al unei cladiri din New York.

O cauza oficiala a mortii este posibil sa fie anuntata miercuri, potrivit declaratiilor oficialilor insarcinati cu cazul. Villehuchet a incercat sa recupereze o parte din fondurile pierdute, informeaza pagina online a cotidianului francez La Tribune, citand o sursa din anturajul directorului.

“Acesta a incercat neincetat sa recupereze o fondurile pierdute. Adevarul este ca toti doreau sa investeasca cu Madoff, deorece era considerat foarte sigur”, a declarat o persoana apropiata lui Villehuchet.

Afacerile lui Madoff au fost incredintate unui administrator special desemnat, in timp ce autoritatile analizeaza mii de documente si incearca sa afle daca si alte persoane au fost implicate.

Investitorul american Bernard Madoff este acuzat ca a derulat o schema Ponzi de 50 miliarde dolari. O astfel de schema este un vehicul ilegal de investitii care aduce castiguri investitorilor mai vechi cu bani de la noi investitori si care depinde de o serie constanta de noi investitii.

Sute de oameni, care au investit alaturi de Madoff prin intermediul clientilor firmei, i-au incredintat traderului sume de miliarde de dolari, spun expertii financiari.