Proiectul bugetului de stat pe anul 2009 va fi dezbatut in cadrul unei sedinte de Guvern stabilita pentru luni, care va fi pregatita, sambata, de o discutie informala la nivelul ministrilor, au declarat, pentru NewsIn, surse oficiale.

Potrivit sursei citate, ministrii vor avea, sambata, o intalnire informala pentru a discuta despre proiectul de buget pe anul 2009. In cursul zilei de luni, este programata o sedinta de Guvern in cadrul careia se va dezbate noul proiect de buget, care urmeaza a fi trimis Parlamentului.

De altfel, surse parlamentare au estimat ca, dupa 15 ianuarie, proiectul de buget ar urma sa intre in analiza comisiilor de specialitate, astfel ca, in ultima saptamana din ianuarie, sa fie convocata o sesiune extraordinara pentru votarea bugetului pentru 2009.

Cabinetul Tariceanu a trimis, inaintea alegerilor din 30 noiembrie, un proiect de buget pentru a fi dezbatut de Parlament. Guvernul Boc isi va proiecta insa bugetul in functie de prioritatile programului propriu de guvernare.