1.177 de conserve din carne de porc descoperite la doua depozite de pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin au fost oprite de la comercializare, fiindca sunt suspecte de a fi contaminate cu dioxina, informeaza Realitatea TV.

Pana la controlul efectuat de inspectorii DSVSA Mehedinti, 623 de conserve au fost deja comercializate in magazinele din judetul Mehedinti. Conservele sunt produse de o fabrica ceha din Caracal.

"Este vorba de un lot de 600 de conserve de carne de porc in suc, de 300 de grame, suspecte de dioxina. Din aceasta cantitate, inspectorii au sechestrat 439 de bucati, restul fiind deja comercializate prin magazinele de specialitate. De asemenea, la un alt depozit apartinand unei firme din Timisoara s-au ridicat 738 de conserve produse de aceeasi fabrica dintr-un lot initial de 1.200 de bucati", a precizat purtatorul de cuvant al DSVSA Mehedinti, dr. Traian Maritoiu.

Daca analizele de laborator vor confirma prezenta dioxinei in conservele de carne, acestea vor fi duse la o societate specializata pentru a fi distruse. Inspectorii DSVSA Mehedinti au efectuat aceste controale, in urma unor informatii primite de la colegii din Dolj si Timis.