Presedintele moldovean, Vladimir Voronin, si liderul transnistrean Igor Smirnov se intalnesc miercuri la Tiraspol, insa discutiile dintre cei doi vor porni de pe pozitii diametral opuse, informeaza portalul Unimedia.md.

Atat presedintia de la Chisinau, cat si autoritatile de la Tiraspol au confirmat intalnirea de miercuri, precizeaza Mediafax.

Voronin a declarat, saptamana trecuta, ca ii va prezenta lui Smirnov un proiect de lege privind statutul Transnistriei in cadrul Republicii Moldova, insa, conform agentiei RIA Novosti, liderul transnistrean asteapta raspunsul Chisinaului la un proiect de acord de cooperare si prietenie intre cele doua parti, prezentat in luna aprilie.

Conform agentiei transnistrene Olvia Press, Smirnov acuza Republica Moldova pentru blocarea procesului de negocieri, afirmand ca autoritatile de la Chisinau "nu doresc reluarea" acestora. Potrivit sursei citate, el a afirmat ca administratia de la Tiraspol va respecta Constitutia transnistreana si rezultatele referendumului din 2006, cand locuitorii regiunii separatiste s-au pronuntat in favoarea unirii cu Rusia.

Intalnirea dintre Voronin si Smirnov a fost amanata de mai multe ori; cei doi lideri s-au mai inalnit in 2008, la Bender, pentru prima data dupa mai mult de sapte ani.